“Het is iedere keer weer bijzonder voor mij. Alle deelnemers hebben dezelfde opgave en hetzelfde materiaal maar binnen 5 minuten zie ik evenveel verschillende resultaten als deelnemers. Waarom? Alles wat de mens doet doet hij met zijn eigen handschrift.”
Drie voorbeelden van interactief kunstzinnig bezig zijn. Zowel de beeldende als de muzikale en evenwichtskunst kunnen worde ingezet.
Klei-keitjes
Op een feest, groepsuitje, personeelsuitje, jubileum, een ‘ronde’ verjaardag of een opening, laat iedereen -van jong tot oud- voor een paar minuten even zijn handen spreken en vormt uit een stuk, samengesteld uit diverse soorten klei, een nieuwe eigen vorm.
De ontstane werken worden op stangen geprikt en vormen zo een eenmalig klei-keitjesobject. Natuurlijk gaan deze nog de oven in zodat het geheel k(l)eihard en wintervast wordt.
De kleutervariatie met een beetje meer houvast. Wat een productie in de kleikoekjesfabriek!
Daarna vormen deze keitjes een groep van objecten in de tuin van de jubilaris of in de bedrijfs- of schooltuin. Het is altijd weer verrassend dat zoveel ogenschijnlijk eenvoudige kleine delen tot zo’n vrolijk en mooi geheel worden en een blijvende herinnering aan de makers uitdrukken.
Schilder-eitjes als bedrijfs-uitje
Onder mijn regie maken de deelnemers een abstract schilderij. Stap voor stap. Schilderondergronden wisselen van persoon of van plaats. De technieken veranderen bij iedere stap. Men werkt met penselen maar ook met verfballen die sporen achterlaten. De druktechniek varieert van monotopy tot schoenveterafdrukken.
Door de latexhandschoenen heeft iedereen ook zelf altijd
10 penselen bij zich!
Tijdens het werk nemen we af en toe een pauze, waarin we naar het resultaat kijken : “Waar kijk je graag naar en juist niet? Wordt kleur en vorm versterkt of gereduceerd? Langzaam komt rust in het kleurrijke vormenspel en begint het schilderij te spreken.
Een week later hangt het zelf samengestelde werk
in de ontvangsthal of in de medewerkersruimte. Het roept steeds weer herinneringen op.
Een deel van een geheel;
met rood, blauw en geel
Leuke activiteit voor een projectweek. De basis van de kleurenleer leren kennen en met elkaar een bekend schilderij -dat bestaat uit delen- laten ontstaan. En eventueel tussendoor leren jongleren!
Kunst Gewoon Anders is altijd iets anders en natuurlijk is er ruimte voor uw eigen concept.
Heb ik uw interesse gewekt? Gebruik dan het contactformulier.